Blockchain

2021-ben hat új bankkal bővül a Google Pay tábora

Noha a legtöbb bankszámla tulajdonos valószínűleg már nagyon kevés papíralapú csekket ír, azonban a bankszámlák kezelésének továbbra is ez a kulcsa. Ugyanis ezekhez a bankszámlákhoz általában hitelkártyák vannak rendelve. Ma már számos bankkártyát össze lehet kapcsolni egy okostelefonnal vagy okosórával a digitális fizetéshez, a Google azonban felismert egy újabb lehetőséget a terület kiaknázására. Kihagyja a közvetítőt és a felhasználó közvetlenül a Google Pay alkalmazás szolgáltatásán keresztül nyithat bankszámlát és kezelheti megtakarításait.

Tavaly novemberben tette lehetővé a Google az FDIC által támogatott bankokkal együtt, hogy az ügyfelek közvetlenül a platformon keresztül regisztrálhassanak és kezelhessék a számláikat. Először a Citigrouppal való szövetség lett napvilágra hozva, majd a Stanford Federal Credit Union is hamarosan csatlakozott. A szövetség azonban tovább bővült.

Hat további amerikai bank jelentette be, hogy a platform része szeretne lenni és hamarosan csatlakoznak a szövetséghez. Ezek közé tartozik a  Bank Mobile, BBVA USA, BMO Harris, Coastal Community Bank, First Independence Bank és a SEFCU. A bankok egyénileg tettek bejelentéseket.

„Korábban megerősítettük, hogy keressük azokat a lehetőségeket, hogyan tudunk partneri kapcsolatokat kialakítani az Egyesült Államok bankjaival és hitelszövetkezeteivel. Digitális bankszámlákat szeretnénk létrehozni a Google Pay segítségével, támogatva az ügyfeleket abban, hogy profitáljanak azokból a információkból és pénzügyi eszközökből, amik mi tudunk nyújtani. Mindeközben pénzüket az FDIC vagy az NCUA által biztosított számlán tartják.”nyilatkozta a Google szóvivője. “Nagyon izgatottak vagyunk, hogy hat új bank szeretne csatlakozni a digitális bankszámla szolgáltatásunkhoz.”

További bankokkal is bővül a Google Pay csapata

A Google azt is megerősítette, hogy további bankok felvételét is tervezi. Így a jelenleg összesen nyolc intézményből álló kör tovább bővülhet, mielőtt a szolgáltatás ténylegesen elindulna.

Amikor tavaly év végén először hallottuk a Citigroup partnerségéről, a 2020-as indítás biztos volt. A mostani bejelentések azonban inkább 2021-es indulásra utalnak, és még nem világos, hogy ez minden bank esetében igaz-e ez, vagy csak az új belépőkre vonatkozik.

A specifikáció szerint a Google biztosítja a kezelőfelületét és a pénzügyi eszközöket a bankszámláknak, amelyeknek továbbra is a partnerintézmények fognak otthont adni és üzemeltetni. A hagyományos bankszámlák fokozatosan helyet adnak a modern, digitális megoldásoknak (beleértve a kriptovalutát és a DeFi-t). Ennek köszönhetően úgy tűnik, hogy az e fajta partnerség célja, hogy segítse a bankokat áthidalni a rést a hagyományos és digitális bankolás között. Ez természetesen nagyon előnyös a Google-nak is. Ugyanis adatokat szolgáltat a felhasználóról, ökoszisztémájába több ügyfelet vonz, és természetesen pénzügyi ösztönzőket is kínál.

„A BBVA évtizedek óta arra összpontosít, hogy miként tudná digitális eszközökkel elősegíteni a pénzügyi ipar fejlődését. Ezekkel több és jobb lehetőséget szeretnénk teremteni az ügyfeleink számára pénzügyi állapotuk kezelésére” – mondta Rodriguez Soler, a BBVA USA elnöke és vezérigazgatója. „Az olyan vállalkozásokkal való együttműködés, mint a Google képviseli a bankolás jövőjét. A fogyasztók lesznek a valódi nyertesek, ha a pénzügyi és a big tech cégek együttműködnek az érdekükben.”

Azonban figyelembe véve a „big tech-et” körülvevő adatvédelmi piros zászlókat, a Google által érintett bankszámla lehet az utolsó dolog, amire az embereknek szüksége van.

Source: https://www.bitcoinbazis.hu/2021-ben-hat-uj-bankkal-bovul-a-google-pay-tabora/