Blockchain

A SEC bekeményít a digitális eszközökkel szemben, most ehhez keresi partnereit

A SEC (Securities and Exchange Commission, azaz az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet) egyre keményebben akar fellépni a kriptopénzek és egyéb digitális eszközök ellen. Ehhez azonban a megfelelő analitikai eszközökre van szükségük: ezeket keresik legújabb felhívásukban is. Itt főként olyan cégek jelentkezését várják, akik az okos szerződések elemzésére alkalmas szoftvereket tudnának biztosítani a Felügyelet számára.

A SEC érdeklődése a digitális eszközök iránt egyre növekszik

A blokkláncon és egyéb elosztott főkönyvön lévő adatok elemzéséhez megfelelő szoftvereket és analitikai eszközöket keres a Tőzsdefelügyelet – úgy tűnik ugyanis, hogy egyszer és mindenkorra meg akarja érteni, hogy pontosan, hogy is működnek a digitális eszközök. A SEC és a digitális eszközök kapcsolata mindig is meglehetősen felhős volt: a Felügyelet nem igazán tudta, és nem igazán tudja most sem, hogy hogyan kéne hozzáállni a digitális eszközök témájához.

A most kiadott felhívásuk szerint a cégek augusztus 14-ig nyújthatják be a projektterveiket a Felügyelethez, melyek az okosszerződések elemzése mellett azt is szolgálnák, hogy átláthatóbbá tegyék a SEC számára a pl. token eladásokból befolyó összegek mozgását és pontos felhasználását. A SEC nagy baja volt például korábban, hogy nehezen tudta eldönteni, az ICO-k során begyűjtött alapok sértik-e valamilyen formában az amerikai értékpapírpiacot korlátozó szabályozásokat.

A SEC bekeményít a digitális eszközökkel szemben, most ehhez keresi partnereit

A dolog érdekessége, hogy nem ez volt a SEC egyetlen felhívása a közelmúltban, ami hasonló szoftverekkel volt kapcsolatos. Július 29-én ugyanis bejelentették, hogy szerződést kötnek a CipherTrace nevű céggel, akik az analitikai szoftvereikkel szintén a források mozgását és eloszlását tennék könnyebben nyomon követhetővé a SEC számára. A SEC akkor azzal érvelt, hogy a CipherTrace biztosítja a legjobb olyan elemző eszközöket, amelyek a Binance coint (BNB) is támogatják, illetve minden más tokent a Binance hálózatán. A közleményük akkor azt is tartalmazta, hogy más hasonló eszköz iránt is érdeklődnek, aki pedig rendelkezik ilyennel az küldje el a terveit a határidőig – ami viszont mindössze egy nappal később, július 30-án volt.

Bár a SEC két közleménye teljesen különálló volt, azért ezeket az információkat elolvasva láthatjuk, hogy meglehetősen nagy az átfedés köztük. Hogy akkor miért volt két külön felhívás, és az elsőt miért kapta rögtön a CipherTrace egy napos határidővel, az már talán egy jobb kérdés.

Source: https://www.bitcoinbazis.hu/a-sec-bekemenyit-a-digitalis-eszkozokkel-szemben-most-ehhez-keresi-partnereit/