ESL Open Week #92: Zoun, Reynor, Zest voittaa

Lähdesolmu: 1133508

EPT Cupissa #92, (Wiki)Zoun voitti toisen cupin Koreassa tällä kaudella, (Wiki)Reynor puolusti cupia korealaisia ​​vastaan ​​Euroopassa ja (Wiki)Kuori otti kruunun Amerikassa.

KR cup: Tämän viikoittaisen cupin korealaisessa versiossa (Wiki)Byun onnistui melkein saavuttamaan kaikkien aikojen ensimmäisen neljän turpeen, mutta epäonnistui lopulta voittamaan neljää kuppia peräkkäin. Shopify Terran kamppaili hieman Hong Kong Protossia vastaan (Wiki)Bistork aikaisemmilla kierroksilla, mutta tasoitti sen puhtaalla 3-0 Zestiä vastaan ​​semifinaalissa, mikä lisäsi hänen johtoaan kyseisessä kohtaamisessa.

Kuitenkin, Zoun halusi kostaa hävittyään Cupin 91 finaalissa ja ansaitsi uusintaottelun ByuNia vastaan ​​voittamisen jälkeen (Wiki)Aurinko- 3-1 hänen puolivälierissään. Alpha X Protoss otti lopulta koston ja kaatoi ByuNin 3-1 finaalissa. Ensimmäisessä pelissä hän pääsi johtoon 8 Stalker-1 Adeptin varhaisella ajoituksella, mikä pakotti ByuNin nostamaan laajennustaan, ja hän käytti tämän edun voittoon. Zoun otti myös toisen kartan ja käytti Oraclesia tehdäkseen paljon taloudellista vahinkoa ja puolustaen samalla ByuN:n 3-rax-ajoitusta. ByuN ei kuitenkaan aikeissa kaatua ottamatta ainakin karttaa ja sai pisteen kaoottisen Romanticide-taistelun jälkeen. Zoun pystyi kuitenkin sulkemaan tilanteen neljännessä pelissä. Viimeinen peli kesti 15 minuuttia, eikä ByuN:lla ollut koskaan enempää kuin 2 perustaa ja se oli melko vauhdikas, mutta Zoun onnistui hillitsemään aggressiivisuuttaan voittaakseen toisen KR-cupin EPT KR:n kaudelta 2.

Päivän järkytys(t): Viikolla 91 ei ollut VALTAISTA järkytystä, mutta Rex voitti Percivalin 2-0 oli silti huomionarvoista, sillä nuori Terran onnistui pääsemään Code S:ään kaudella 2, ja Aligulac suosi häntä 70-30 ottelun aikaan.

*****

EU cup: Olemme nähneet korealaisia ​​pelaajia, kuten ByuN, Zest ja Gumiho, osallistuvan Euroopan cupiin viime aikoina yhä useammin. Vaikka yleensä kupin kuningas (Wiki)HeroMarine onnistuu voittamaan, hän ei löytänyt tapaa voittaa Zestiä tällä kertaa palvelinedusta huolimatta. ByuN pelasi hyvin ja voitti EU Protosssin (Wiki)peikko (2-1) ja (Wiki)Krystianer (2-0), mutta valloitus pysäytti sen äkillisesti Reynor. Italialainen Zerg voitti cupin hävittämättä karttaa ja puolusti Euroopan kunniaa kukistamalla Zestin finaalissa 3-0. Ensimmäinen peli oli pitkä makropeli, jota Reynor hallitsi hiljaa, ja kaksi muuta olivat nopeita aggropelejä, jotka hän voitti sekä hyökkääjänä että puolustajana.

Reynor ei osallistu näihin cupeihin usein, mutta kun osallistuu, hän onnistuu todella hyvin! Todellakin, Reynor on voittanut 50 cup-kierroksensa modernissa EPT-järjestelmässä niistä yksitoista vaikuttavalla 37 %:n voittoprosentilla. Vertailun vuoksi, kaksi EPT-kuppihirviötä HeroMarine ja Clem ovat 90/41.1 (22 %) ja 73/30.1 (XNUMX %).

Päivän järkytys(t): Zestin onnistuminen kukistaa HeroMarinen 3-1 kotikentällä oli tavallaan yllättävä tulos. Tietysti, Zest voittaa HeroMarinen ei pitäisi olla järkyttynyt muissa turnauksissa, kuten DH: Season Finals tai Asus ROG, mutta tämä cup pelattiin EU:lla, jossa pingin sanotaan olevan kauhistuttava Aasian pelaajille. Vaikka Big Gabe on voittanut Zestin kolmessa edellisessä ESL EU Cup -ottelussa, se on osoitus Zestin kyvystä, että hän onnistui voittamaan tällä kertaa.

Kunniamaininta kuuluu Krystianerille DHM Latinalaisen Amerikan mestarin voittamisesta (Wiki)erityinen.

*****

NA cup: Erittäin hyvän juoksun jälkeen Euroopan cupissa, Kuori päätti jatkaa pelaamista ja osallistui muutaman tunnin kuluttua American Cupiin. Välttämällä vihollisensa ByuN:n kehyksen toisella puolella hän kosti DPG:n WTL-viikon yhden tappion poistamalla (Wiki)Cham (Meksikolainen Zerg oli voittanut Darkin ja Roguen johtaakseen Team GP:n järkyttävään järkytykseen). Sen jälkeen Zest osoitti kykynsä PvP-ottelussa voittamalla taiwanilaisen huijarin. (Wiki)Onko 2-1, keskeytti sarjan järkytyksiä (Wiki)Laukaista puhtaassa 3-0, ja päätti kaiken poistamalla KR Cupin voittajan Zoun 3-1 finaalissa. Zoun oli päässyt finaaliin jatkamalla PvT-vauhtiaan KR-cupista ja voittaen SpeCialin (2-0) ja TIMEn (3-1) edellisillä kierroksilla. Hän ei kuitenkaan pystynyt estämään Zestiä voittamasta ainakin yhtä cupia tällä viikolla.

Finaalissa Zest voitti ensimmäisen pelin Zounia vastaan ​​puolustamalla menestyksekkäästi kahden perustan aggressiota, ja sitten voitti toisen pelin torjumalla Zounin nopean kantoaallon rakentamisen hyvin ajoitetulla hyökkäyksellä. Vaikka tämä älykäs ja epätavallinen rakennelma melkein toimi Zounin hyväksi, Zest tiesi tarkalleen, milloin iskeä. Romanticide antoi Zounille mahdollisuuden säilyttää osan kunniastaan, sillä hän voitti erittäin aggressiivisella 2 perusrakenteella. Lopulta Zest päätti asiat Jagannathasta vahvalla ajoituksella ja tasoitti Solarin viidellätoista EPT AM -voitolla.

Päivän järkytys(t): Laukaista kesti kaksi suurta järkytystä peräkkäin! Uusi Alpha X signee oli tehnyt aaltoja jo aiemmissa NA cupeissa, ja hän teki sen uudelleen viikolla #92 päihittämällä sekä PartinG:n että MaxPaxin (edellinen AM-cupin voittaja) 2-0-pisteillä. Pienestä palvelinedusta huolimatta nämä ovat valtavia järkytyksiä, jos lähdemme Aligulac-kertoimien mukaan. Tilastosivusto antoi hänelle noin 6 %:n todennäköisyyden voittaa Partting 2-0 ja yhä pienempi mahdollisuus 3.66 % 2-0 Danish Protossiin ottelun aikaan. Vaikuttaa siltä, ​​että nuoren kanadalaisen Protossin hankkiminen voi olla Alpha X:n erittäin ovela päätös jatkossa.