Blockchain Blockchain Blockchain

NORWEGIAN BLOCK EXCHANGE erbjuder kunder i Sverige kryptovaluta på ett tillförlitligt sätt

NORWEGIAN BLOCK EXCHANGE erbjuder kunder i Sverige kryptovaluta på ett tillförlitligt sätt Blockchain, Blockchain, Blockchain PlatoAiStream PlatoAiStream. Data Intelligence. Vertical Search. Ai.

OSLO – Norwegian Block Exchange (NBX), grundat av den norska entreprenören Bjørn Kjos, erbjuder nu bankkunder i Sverige möjligheten att investera i kryptovaluta, såsom Bitcoin, på ett säkert och reglerat sätt. Godkänt av den norska finansinspektionen (FSA), erbjuder NBX transparent och enkel tillgång till en värld av digitala valutor som får allt mer intresse från allmänheten. Detta gör tjänsten säker och pålitlig för både nybörjare och professionella kunder, såväl som företagsinvesterare.

 

Vad är Bitcoin? En snabbkurs för nybörjare!
Bitcoin är ett digitalt och globalt pengasystem, även känt som den första kryptovalutan. Den gör att människor kan skicka eller ta emot pengar över internet utan mellanhänder eller tredje part. Transaktioner kan göras utan att vara kopplade till ett specifikt ursprung, källa eller person vilket ger en högre nivå av integritet. Varje persons bitcoin-värde förvaras i en sorts digital liggare, kallad blockchain, bestående av ett stort antal globala datorsystem som förhindrar manipulering genom att säkra systemet tillsammans. Valutan regleras inte av någon bank eller regering (därmed är den decentraliserad och bär namnet “krypto”) – användarna är både banken och investerarna. Systemet uppfanns av “Satoshi Nakamoto”, ett namn som antas vara en pseudonym för personen – eller personerna – bakom idén. Generellt kommer en stor del av Bitcoins värde från dess säkerhet, vilket uppnås genom en process som kallas “mining” (ungefär “utgrävning”). Denna process fick sitt namn genom att Bitcoin-användare, med välutrustade datorer, tävlade för att bli den första som löste ett komplicerat matematikproblem som bevisar att en uppsättning Bitcoin-transaktioner är legitima. Den första som gör det belönas med något som kallas “block reward”, vilket är det enda sättet som nya bitcoins utfärdas. Med tanke på att den nuvarande belöningen är 6,25 bitcoins är varje mining-omgång en slags “digital guldrush”, vilket också har lett till att Bitcoin kallas “digitalt guld”. Medan Bitcoin historiskt sett huvudsakligen kopplats till tekniskt intresserade män – särskilt ägare av avancerad hårdvara, som kan “bryta bitcoin” (vilket innebär att hålla en kopia av den digitala liggaren) – är det nu ett bredare och mer tillgängligt ekonomiskt system, som kan utforskas av alla med intresse för investeringar, besparingar och grundläggande kunskaper om hur den fria marknaden fungerar.

NORWEGIAN BLOCK EXCHANGE erbjuder kunder i Sverige kryptovaluta på ett tillförlitligt sätt Blockchain, Blockchain, Blockchain PlatoAiStream PlatoAiStream. Data Intelligence. Vertical Search. Ai.

Stig Aleksander Kjos-Mathisen

 

Bjørn Kjos är en gigant i Norden: pilot, advokat och affärsmagnat som grundat både Norwegian Air Shuttle och Bank Norwegian. Hans tänkesätt är väldigt ”norskt”: förtroende, samarbete och att behandla människor som människor, inte som siffror. NBX började med incitamentet att utmana status quo, att erbjuda en personlig upplevelse och att minska kostnader relaterade till betalningar, med potentialen att bli en ledande, “one-stop-shop”-växlingskontor för framtidens kryptokonomi. NBX är en avknoppning från NAS – Norwegian Air Shuttle – företaget som driver Norwegian Airlines. Kunder på NBX kan samla Reward Points för resor med det globala, kostnadseffektiva flygbolaget.

 

Norwegian Block Exchange positionerar sig som en nytänkande marknadsaktör, med ett rikt arv från NAS, inklusive miljoner resenärer, och syftar till att ge bästa möjliga hantering av digitala tillgångar, som av många ses som framtidens rikedom. Handlare kommer också att erbjudas lösningar då NBX arbetar för att skapa ett smidigt flöde mellan kryptovalutor och fiat (nationella) valutor på NBXchange. Tack vare licens för elektroniska pengar (E-Money License) kommer denna tjänst börja rullas ut under 2021. NOK finns nu; SEK, DKK, GBP, EUR, USD planeras att erbjudas inom kort, även om internationella kunder är välkomna redan nu och har tillgång till börsens fulla funktionalitet, tack vare gynnsamma bankförhållanden som NBX har säkrat.

 

Fotnot: Liksom alla andra investeringar i valuta eller aktier har Bitcoin ett ständigt föränderligt värde som påverkas av samma fria marknadsmekanismer. Norwegian Block Exchange tillhandahåller inte finansiell rådgivning, värde och besparingar är inte garanterade.