SAW besegra Case för att få ESL Pro League säsong 17 konferensplats

Källnod: 1770152

SAW har kvalificerat sig till ESL Pro League säsong 17 Conference och vunnit ESL Masters Spain säsong 12 efter att ha gått förbi Fall 2-1 på Feria Valencia stadion.

Den portugisiska listan löste sig efter att ha hamnat under turneringens föregående säsong, där de slutade som tvåa till FTW att missa en plats på ESL Pro League Season 16 Conference.

roman fick i genomsnitt ett laghögt betyg på 1.24 i finalen med tre kartor

SAWs körning till sin första plats visning började med en 2-0 kampanj genom gruppspelet, med Christopher “⁠MUTiRiS⁠” Fernandes och företaget tar hem segrar över Gravity 0 och Fall för att avsluta grupp A som toppseed.

SAWnästa hinder kom i form av Movistar Riders i semifinalen. Michel “ewjerkz” Pinto slog sitt steg direkt och satte upp 65-55 KD och 1.29 i betyg för att vinna sitt lag en hårt kämpad 2-1-seger och tjäna dem en plats i den stora finalen mot brasilianarna.

MUTiRiSs trupper fick arbeta i deras titelvinnande matchup trots Fall att vara över 100 platser lägre ner i rankingen; de tog knappt över brasilianarna med 2-1 efter att ha vunnit sitt kartval av Ancient med 16-11, släppt in en sned överfart med 7-16, och sedan kantat sina fiender med en 16-12 resultatlinje på Nuke.

SAW tog sig nyligen in bland de 30 bästa på världsrankingen – deras högsta placering sedan juni 2021. De gjorde också ett framträdande på Elisa Masters Espoo i november men kämpade för att komma igång och tog bara en vinst mot Komplexitet innan de lämnade tävlingen på delad sista plats.

Det portugisiska laget är det 18:e laget som bokar sin plats på ESL Pro League Season 17 Conference, som kommer att köras precis innan huvudeventet startar i februari 2023. De återstående platserna kommer att fyllas av segrarna från ESL:s flera andra nationella och internationella ligor, med LAN-evenemanget som erbjuder sex ESL Pro League säsong 17 kojer.