Blockchain

A befektetők az altcoinok felé mozdultak el júliusban

Az eToro kereskedési platform most közzétett jelentése szerint júliusban az altcoinok népszerűsége rendkívül megnőtt.

Habár még mindig a bitcoin a legnépszerűbb kriptovaluta, az eToro trading felület legfrissebb jelentése szerint a vezető kriptovaluta kereskedési volumene csak 7%-kal emelkedett. Az altcoinokról viszont már nem mondható el ugyanez. Júliusban valósággal szárnyaltak a kevesebb piaci kapitalizációval bíró kriptovaluták. A legjelentősebb emelkedést a binance coin érte el 521%-os növekedéssel. Júniusban még a 15. helyen állt, júliusban már a 6. helyen. A zcash is jelentős ugrást tett a 13. helyről, a 7. helyre jutott, köszönhetően annak, hogy kereskedési volumenében 294%-os növekedést tapasztalt.

Szenzációs teljesítményt ért el a tezos, amely a kereskedési volumene szerint ugyan az 5. helyen ragadt, de 170%-os emelkedést produkált. Az ethereum (ETH), a cardano (ADA), a ripple (XRP), a stellar (XLM) és a litecoin (LTC) szintén jelentős növekedést mutatott.

A rangsorban még mindig az első helyen a bitcoin áll, melyet az ethereum, a cardano, a ripple, a tezos, a binance coin, a zcash, a stellar, az iota és a litecoin követ. Az XLM és a MIOTA elvesztette korábbi pozícióját, az ADA viszont meghaladta az XRP-jét is.

Miért választottak a befektetők altcoinokat?

Júliusban többnyire a lakossági befektetők kattantak rá a legjobban teljesítő altcoinokra úgy, mint az ADA-ra, a tezos-ra, a zcash-re és a binance coin-ra, míg a BTC és az ETH továbbra is a két fő referenciapont maradt.

David Derhy, az eToro kereskedési elemzője úgy kommentálta a hírt:

A befektetők egyértelműen az altcoinokban rejlő lehetőségeket keresik. Júliusban a kitűnően teljesítő ADA, tezos és zcash jelentősen növelni tudta az ügyleteik számát júniushoz képest. Még az ethereum is megtudta tartani második helyét, habár még nem jött ki a frissítés. A kriptovaluta kereskedési volumene 89%-kal növekedett, sok eToro befektető azonban már nagyon várja az Ethereum 2.0 bevezetését. ”

A Binance az elmúlt hónapban 60 millió dollár értékű coint égetett el, tehát nem véletlen, hogy az értéke növekszik. Az esemény a lakossági befektetők érdeklődésének növekedéséhez vezetett, ami a volumen növekedését hozta magával. A Cardano ezzel szemben az új Shelley mainnet elindításával tudta magára vonni a figyelmet.

David Derhy hozzátette:

„A bitcoin a legkeresettebb kriptovaluta volt júliusban is. Az eToro felhasználók a hónap vége felé fektettek bitcoinba, mivel a legnagyobb kriptovaluta erőteljes emelkedő tendenciát mutatott. Az elkövetkező hónapban is bullish trendre számítunk, mivel a bitcoin ára most lazán meghaladja a 10 000 dollárt ”.

Forrás: Cryptoslate

Source: https://www.bitcoinbazis.hu/befektetok-az-altcoinok-fele-mozdultak-el-juliusban/