New York Islanders Weekly Recap: Vecka 18

Källnod: 2499767

New York Islanders gick med 1-2 på sina tre matcher den här veckan. De besegrade Penguins på övertid innan de förlorade två raka matcher. De två förlusterna kom till Blues på bortaplan och Blixten på hemmaplan. Islanders har ett rekord på 23-20-14 med totalt 60 poäng.

Blåst bly med ett bättre slut

I sin första match efter den episka Stadium Series-kollapsen reste Islanders för att ta sig an Pittsburgh Penguins. De hamnade i efterhand i den första perioden när Marcus Pettersson gjorde mål på en vidöppen one-timer. Trots en tuff start på första perioden vaknade Islanders till liv i andra perioden. Brock Nelson släppte lös ett sött backhanded-skott för att göra matchen lika vid periodens 3:40-streck. Efter en lyckad straffläggning bara minuter senare gjorde Mat Barzal klartecken på en utbrytningschans när han tog sig ur boxen. Simon Holmström gav Islanders en tvåmålsdämpning efter ett ansträngt spel för att stjäla pucken och få den förbi Alex Nedeljkovic. Den tvåmålsledningen raderade Lars Eller snabbt ut i periodens slutminuter.

Med en ettmålsmatch i den tredje perioden återigen följde den här matchen ett kusligt liknande manus till matchen innan. Mike Reilly begravde det första målet i den tredje perioden och gav Islanders en ledning med 5-3. Sedan, i mycket kort ordning, blåste de ledningen för andra raka matchen. Drygt en minut efter Reillys mål slog Valtteri Puustinen in en returpuck för att sätta Penguins inom ettan. Mindre än en minut efter det gick en passning avsedd för Pettersson av Anders Lees pinne och förbi Ilya Sorokin och gjorde kvittering. Ytterligare en sprängd ledning i tredje perioden förde Islanders till förlängning ännu en gång. Skillnaden den här gången är att Islanders lyckades komma överst. Adam Pelech brast in i zonen och slet in sitt första mål för säsongen för att säkra en 5-4-seger i övertid.

32 Second Span unravels Game Against Blues

På torsdagen tog sig Islanders ut på vägen för att spela mot St. Louis Blues. Efter att ha spelat dem till en poänglös oavgjort in i den andra perioden, smälte Islanders försvar helt samman. Brandon Saad öppnade saker och ting vid 4:38-strecket efter att ha fått en fantastisk titt på kraftspelet. Bara sju sekunder senare lämnades Pavel Buchnevich vidöppen och slog Semyon Varlamov en-mot-en. Patrick Roy ringde sin timeout för att försöka lösa sitt lag, men det hade minimal effekt. Buchnevich begravde ytterligare ett mål från den högra cirkeln bara 25 sekunder efter sitt första mål. Detta förde totalt till tre Blues-mål på 32 sekunder.

Efter denna sträcka av spel återupptog spelet sin låga poäng. Islanders kunde inte hitta ett svar för Jordan Binnington, som var fenomenal i denna. De brändes också av sin ineffektivitet i powerplay, och gick 0/5 på man fördel. Roy försökte få tillbaka sitt lag i den här matchen genom att dra sin målvakt med över 11 minuter kvar medan han spelade fyra-mot-fyra för att skapa ett manövertag. Idén slutade dock katastrofalt, med Buchnevich som fick möjligheten att fullfölja sitt hattrick efter ett skott som träffade Blues stolpen. Det beseglade en 4-0-förlust mot Blues, där Binnington fick en 38-räddningsavslutning.

Comeback-budet missar mot blixten

I sin sista match för veckan var Islanders värd för Tampa Bay Lightning i en matiné på UBS Arena. Det fick en dålig start när blixten kom på tavlan fyra minuter in i matchen. Nicholas Paul fick en fantastisk möjlighet på en returpuck att ta ledningen tidigt. Nikita Kucherov följde upp honom bara en minut senare med ett kraftfullt smällskott som gick upp med två. Blixten tog en tremålsledning i den andra när Brayden Point släppte en kanon av ett powerplay-mål förbi Sorokin.

Inför den tredje perioden fortsatte Islanders offensiv att kämpa som de hade i förra matchen. De fick tillbaka det som skulle ha varit deras första mål i matchen och kunde inte utnyttja någon av sina tre powerplay-chanser i den andra. Med saker som såg dyster ut i den tredje, bröt Lee den poänglösa torkan genom att tippa in ett mål med Islanders nät tomt. Sedan, vid 17:25-strecket efter den tredje, utnyttjade Nelson ett powerplay-möjlighet för att föra Islanders till inom ett. De försökte jämna ut matchen med tom nät, men Luke Glendenning gjorde en tom nätmästare för att säkra matchen. Islanders förlorade med en 4-2 slutresultat och fortsatte en grov sträcka av spel.