Blockchain

Kezd elegük lenni az európaiaknak a korlátozásokból

Több tízezer berlini vonult az utcára múlt hét szombaton a “Szabadság Napján” a maszkviselés és a közösségi távolságtartás lassan intézményesülő jelenségének eltörlését követelve. Az Egyesült Királyságban és Hollandiában hasonló megmozdulásoknak lehettünk tanúi.

A demonstrációk nyilvánvaló jelei annak, hogy Nyugat-Európában az állampolgárok kezdik elveszteni a türelmüket a kormányok drákói ‘élet-korlátozó’ intézkedéseivel szemben.

A médiahírek szerint a többségében békés berlini tüntetők olyan feliratokkal tüntettek, mint

“Kénytelenek vagyunk szájkosarat viselni”

“Természetes védelem az oltás helyett,”

“Hangosak vagyunk, mert ellopják a szabadságunkat!”

És itt jön a képbe a drágalátos, mindenki bizalmát vakon élvező nyugati és magyar mainstream média.

A legtöbb német sajtóoldal mintegy 20.000 főre becsülte a hétvégi tüntetők számát hivatalos adatokra hivatkozva, ami a képekre pillantva nehezen hihető és többre saccolnánk.

Az amerikai The New York Times például úgy tweetelt a berlini demonstrációkról, hogy a tüntetők többségét náciknak és összeesküvés-elmélet hívőknek nevezte, ami az interjúkat hallgatva, inkább csak hétköznapi emberek, akiknek elege van a rájuk kényszerített korlátozásokból.

Svédország nyithatta meg a gátat, ami szembe menve a WHO és a többi egészségügyi világszervezet utasításaival csak annyit tett, hogy ajánlásokat tett közzé az állampolgárai számára, de nem kényszerített rájuk maszkviselést, üzletbezárásokat, iskolabezárásokat, ahogy a legtöbb kormány Európában tette. Ehhez képest semmivel sincs több COVID-halott az országban, mint más nyugati országban, sőt, a tudósítások szerint a Svédországban koronavírus miatt elhunytak többsége öregotthonban élő alapból akut betegségekkel rendelkező 80 év fölötti személy volt.

Statistic: Number of coronavirus (COVID-19) deaths in Sweden in 2020, by age groups (as of July 31, 2020) | Statista

Source: https://www.bitcoinbazis.hu/kezd-eleguk-lenni-az-europaiaknak-a-korlatozasokbol/